Tavuklu Bahar Pilavı
Tavuklu Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Tavuğu için;
- 500 gram tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Pilavı için;
- 2 bardak pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı mısır
- 2 adet küp doğranmış haşlanmış havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 bardak sıcak su
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- * pirinçi hangi bardakla koyduysanız suyu da birebir bardakla ekleyin ️
Tavuklu Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk ile başlayalım, kuşbaşı doğranmış tavukları sıvı yağ döktüğümüz tavada soteleyerek pişirmeye başlayalım.
- Ardından küp halinde doğranmış sağan sarımsağı ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Tavuklar pişince yeniden küp formunda doğradığımız kapya biberleri, tereyağını ve baharatları ek ederek birkaç çeşit daha çevirdikten sonra altını kapatalım.
- Pilav için pirinçleri yıkayıp sıcak suda 15 dk bekletelim.
- 15 dk nın sonunda suyunu süzüp tekrar bir sudan geçirip yeterlice süzdürelim.
- Pilav tenceresine sıvı yağını ekleyip pirinçi koyalım kavurmaya başlayalım.
- Ardından hazırladığımız gereçleri; bezelye, havuç, mısırı ekleyelim.
- Tuz ve tereyağını da ekleyip birkaç cins çevirdikten sonra 3 bardak kaynamış suyunu ek edip en kısık ateşe bırakalım.
- Suyunu büsbütün çekince altını kapatıp pilavı havalandırmak için karıştıralım.
- En son kıyılmış dereotunu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra rastgele bir kalıba döküp aykırı çevirelim.
- Ortasına tavuk sotemizi bırakalım ve afiyetle sunalım 💕.
Tavuklu Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















