Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 2 adet kanat
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet domates rendesi

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları suda haşlıyoruz. Koyduğumuz su çok olmasın zira suyu pilava ekleyeceğiz.
  2. Başka bir tencerede doğradığımız biberleri yağla kavuruyoruz.
  3. Biberler biraz kavrulduktan sonra şehriyemizi üzerine döküp rengi hafif degisinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Şehriye kavrulduktan sonra domatesleri döküyoruz. Üzerine hasladigimiz tavugumuzu koyup tavuk suyunu döküyoruz.
  5. Baharatları attıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz eklyoruz.

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Krep
Bebek Elma Tatlısı
Yoğurtlu Patates Salatası
Atom Kurabiye
Güveçte Et Sote
Kahvaltı Menüm
Hdabla | © 2025 |