Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400-500 gram tavuk göğsü
  • 1-2 adet domates
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı köri (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Minik minik kesmiş olduğumuz soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Soğanlar kavrulurken baharatlarımızı atıp akabinde tavuğumuzu ekliyoruz.
  3. Tavuk etinin rengi pembeden beyaza döndükten sonra şehriyemizi ve rendelenmiş domatesimizi ekleyip suyumuzu ayarlayıp soteliyoruz. (4 bardak sıcak su denetimli şekilde).
  4. Pilavımız suyunu çekmeye yakınken tereyağını da üzerine ekleyip pilavımızı kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz.

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tavuk Göğsü
Demleme Usulü Salçalı Mantı
Puf Puf Mayalı Poğaça
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta
Bol Malzemos Kurabiye
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Nefis Ispanaklı Kıymalı Börek
Hdabla | © 2025 |