Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400-500 gram tavuk göğsü
- 1-2 adet domates
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı köri (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Minik minik kesmiş olduğumuz soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulurken baharatlarımızı atıp akabinde tavuğumuzu ekliyoruz.
- Tavuk etinin rengi pembeden beyaza döndükten sonra şehriyemizi ve rendelenmiş domatesimizi ekleyip suyumuzu ayarlayıp soteliyoruz. (4 bardak sıcak su denetimli şekilde).
- Pilavımız suyunu çekmeye yakınken tereyağını da üzerine ekleyip pilavımızı kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz.
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
