Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400-500 gram tavuk göğsü
  • 1-2 adet domates
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı köri (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Minik minik kesmiş olduğumuz soğanları zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Soğanlar kavrulurken baharatlarımızı atıp akabinde tavuğumuzu ekliyoruz.
  3. Tavuk etinin rengi pembeden beyaza döndükten sonra şehriyemizi ve rendelenmiş domatesimizi ekleyip suyumuzu ayarlayıp soteliyoruz. (4 bardak sıcak su denetimli şekilde).
  4. Pilavımız suyunu çekmeye yakınken tereyağını da üzerine ekleyip pilavımızı kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz.

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Kek
Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi
Yulaflı Pizza (Yok Böyle Lezzet Yulaf Sevmeyen Kalmayacak)
Karnıyarık
Acuka (Meze)
Altın Sarısı Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet