Tavuklu Afkan Pilavı

Tavuklu Afkan Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 7–8 modül tavuk (but ya da dilediğiniz kısımlar)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta uzunluk havuç (rendelenmiş ya da ince doğranmış)
  • 2 orta uzunluk soğan (doğranmış)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 2 çay kaşığı pul biber

Tavuklu Afkan Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alın, tavuk modüllerini önlü artlı güzelce kızartın.
  2. Ardından havuçları ekleyin, birlikte birkaç dakika kavurun.
  3. Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra tencereye ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekleyip pirinci kavurun.
  4. Üzerine tavuk suyu ya da et suyu ekleyin. Gerekirse olağan su desteği yapabilirsiniz.
  5. Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Pişince 10 dakika demlenmeye bırakın, sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun! 🍛✨.

Tavuklu Afkan Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Pirinç Pilavı
Tahinli Kek
Nefis Tam Tutan Mercimek Köftesi
Çikolatalı Gevrek Topları (Videolu)
Sac Kavurma
Karpuzlu Mojito Kokteyl
Hdabla | © 2025 |