Tavuk Yemeği

Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kemiksiz but ( isteseniz göğüs de olur)
  • 6 adet küçük yada arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığına yakın salça
  • 1 adet domates sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak

Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğranmış tavuğu tencereye alıyoruz, orta ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
  2. Başka bir tavada yemeğin sosunu hazırlıyoruz .
  3. Önce soğanları bütün biçimde yağda kızartıyoruz.
  4. Soğanı bir tabağa alıp yağın içine salçayı alıp hafif kızartıyoruz .
  5. Domatesi ekleyip eriyinceye kadar salçayla birlikte kavuruyoruz.
  6. Suyunu çeken tavuğa sosu ve sarımsakları koyup üstüne çıkana kadar sıcak su ekliyoruz.
  7. Soğanlar pişen kadar yemeğimizi kaynatıyoruz .
  8. Piştikten sonra yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Çikolatalı Tavuk Göğsü (Videolu)
Bademli Tart
Etimek Tatlısı
Pofidik Peynirli Poğaça
Fakir Et Kavurma
Hdabla | © 2025 |