Tavuk Yemeği

Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk kemiksiz but ( isteseniz göğüs de olur)
- 6 adet küçük yada arpacık soğan
- 2 yemek kaşığına yakın salça
- 1 adet domates sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış tavuğu tencereye alıyoruz, orta ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
- Başka bir tavada yemeğin sosunu hazırlıyoruz .
- Önce soğanları bütün biçimde yağda kızartıyoruz.
- Soğanı bir tabağa alıp yağın içine salçayı alıp hafif kızartıyoruz .
- Domatesi ekleyip eriyinceye kadar salçayla birlikte kavuruyoruz.
- Suyunu çeken tavuğa sosu ve sarımsakları koyup üstüne çıkana kadar sıcak su ekliyoruz.
- Soğanlar pişen kadar yemeğimizi kaynatıyoruz .
- Piştikten sonra yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

