Tavuk Yahni

Tavuk Yahni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk incik yada but
  • 8-9 adet arpacık soğan yoksa 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı su

Tavuk Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  2. Tavukları gerili önlü kızartalım.
  3. Tabağa alıp tavayı temizlemeden 1 yemek kaşığı tereyağ ekletelim yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  4. Soğanları tavaya ekleyip 5-6 dakıka kavuralım.
  5. Ardından salça ve baharatları ekleyip kavuralım.
  6. Kızarttığımız tavuk ve haşlanmış nohutu ekleyip 2-3 dakıka karıştırıp suyunu ek edelim.
  7. Kapağını kapatıp orta ateşte yemek yoğunlaşana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tavuk Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokolili Fırın Makarna (Brokoli Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmadı)
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Ağızda Dağılan Yumuşacık Ev Kurabiyesi (40 Adet)
Tavuk Tantuni
Pratik Muz Topları
Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği
Hdabla | © 2025 |