Tavuk Yahni
Tavuk Yahni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk incik yada but
- 8-9 adet arpacık soğan yoksa 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1,5 su bardağı su
Tavuk Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
- Tavukları gerili önlü kızartalım.
- Tabağa alıp tavayı temizlemeden 1 yemek kaşığı tereyağ ekletelim yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
- Soğanları tavaya ekleyip 5-6 dakıka kavuralım.
- Ardından salça ve baharatları ekleyip kavuralım.
- Kızarttığımız tavuk ve haşlanmış nohutu ekleyip 2-3 dakıka karıştırıp suyunu ek edelim.
- Kapağını kapatıp orta ateşte yemek yoğunlaşana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tavuk Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









