Tavuk Tirit
Tavuk Tirit Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül açılmış tavuk budu
- 3- 3,5 su bardağı kaynamış su
- 2 adet yufka
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Tereyağı
- Pul biber
Tavuk Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarının derilerini kopartalım daha sonra düzgünce yıkayalım yıkadıktan sonra düdüklü tenceremizin içine alalım üzerini 1 tatlı kaşığı kadar tuz ve 3-3,5 su bardağı kadar kaynamış su ek ederek kapağını kapatarak butlarımızı haşlamaya bırakalım.
- Haşlandıktan sonra etimizi didikleyip bir kenara alalım ve suyunu da yufkaları ıslatmak için bir kenara alalım. Yufkalarımızdan bir adedini tezgaha serelim üzerine ayırmış olduğumuz tavuk suyu ile ıslatıp yumuşamasını sağlayalım.
- Daha sonra rulo formunda yufkalarımızı saralım ve parmak kalınlığında keselim kesmiş olduğumuz yufkaları yağlamış olduğumuz yuvarlak bir borcama dizelim yufkamız bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Bittikten sonra üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar denetimli bir biçimde kızartalım.
- Kızardıktan sonra kalan tavuk suyunu da üzerine gezdirelim gezdikten sonra.
- Didiklemiş olduğumuz tavuk etini de üzerine yayalım.
- Bir kasede yoğurt ve rendelemiş olduğumuz sarımsağı tuz ile karıştıralım ve onu da üzerine yayalım yayalım.
- Son olarak da bir küçük tavada tereyağını eritelim ve biraz da pul biber ekleyip karıştıralım ve ocaktan alın pul biber içinde yanmaması için çabucak ocaktan alalım ve onu da üzerine gezdirelim.
- En sonunda tiritimizin üzerine pul biber serperek servis etmeye hazır.
Tavuk Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















