Tavuk Tava

Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4-5 adet biber
  • 7 adet arpacık soğan
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet sarımsak
  • 1 yarım tavuk ( iri doğranmış )

Terbiyesi için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zerzevatları yıkayalım ve iri formda eşitçe doğrayalım. Tıpkı halde tavuğu da doğrayalım, zerzevatları tepsiye dizelim.
  2. Ayrı bir kase de terbiyeyi hazırlayalım. Salçayı, baharatları ve sıvı yağı kaseye ekleyip karıştıralım.
  3. Terbiyeyi sebzelerin üzerine dökelim ve karıştıralım, elimizle bastırarak tepsiye yayalım.
  4. Üzerine ıslattığımız yağlı kağıt yahut tepsi ile kapatalım. Evvelden ısıtılmış 210 derece fırına atalım. Yemeğimiz 1 saat piştikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alalım 30 dakika yağlı kağıtsız pişirelim.
  5. Pişen yemeği fırından çıkaralım ve yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Marmelatlı Nefis Kurabiye
Portakallı Bademli Kek
Kinoa Kısırı
2 Kabakla Kakaolu Nefis Nemli Kek Tarifi
Frambuazlı Kek (Diğer Kekleri Unutun )
Hdabla | © 2025 |