Tavuk Tava

Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kelebek tavuk
  • 2-3 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 10-15 adet sarımsak
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Pul biber

Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayalım, toprak tavanın en altına dizelim.
  2. Üzerine sırayla doğradığımız kapya biber ve yeşil biberi daha sonra sarımsak ve arpacık soğanı dizelim.
  3. Dizdiğimiz sebzelerin üzerine tuz ve pul biber serpelim.
  4. Ardından kelebek tavuğu sebzelerin üzerine dizelim.
  5. Tekrar tuz ve pul biber ekleyelim.
  6. Üzerine tereyağ parçacıkları koyarak yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatalım.
  7. 200 derece fırında yemeğimizi pişirelim.
  8. Üzerinin kızarması için yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu çıkararak 10-15 dk daha fırında bekletelim.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kanat
Dızmana
Muhallebili Revani
Mercimek Köftesi
Ispanak Yemeği
Kabak Yemeği (Kabağın Ennn Lezzetli Hali)
Hdabla | © 2025 |