Tavuk Tava
Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kelebek tavuk
- 2-3 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 10-15 adet arpacık soğan
- 10-15 adet sarımsak
- Tereyağ
- Tuz
- Pul biber
Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayalım, toprak tavanın en altına dizelim.
- Üzerine sırayla doğradığımız kapya biber ve yeşil biberi daha sonra sarımsak ve arpacık soğanı dizelim.
- Dizdiğimiz sebzelerin üzerine tuz ve pul biber serpelim.
- Ardından kelebek tavuğu sebzelerin üzerine dizelim.
- Tekrar tuz ve pul biber ekleyelim.
- Üzerine tereyağ parçacıkları koyarak yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatalım.
- 200 derece fırında yemeğimizi pişirelim.
- Üzerinin kızarması için yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu çıkararak 10-15 dk daha fırında bekletelim.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







