Tavuk Taşlığı Tarifi
Tavuk Taşlığı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk piliç taşlığı
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığının ucu kadar biber salçası (isteğe bağlı)
- 5 -6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı baharatlar
Tavuk Taşlığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dondurucuda yahut olağan kasap yahut marketten aldığımız taşlığı olağan musluk suyunun içine koyuyoruz ,dondurulmuş ise eriyene kadar olağansa 30 dakika kadar suda dursun.
- Sonra taşlıkları küçük küçük doğrayın ve sarılı olan yerleride ayırıp çöpe atın.
- Bu sırada tenceremize yağımızı alıyor ve soğanları küçük küçük doğrayın yağa atın 3 -4 kere çevirin.
- Salçayı atın 1- 2 kez çevirin ,sonra taşlığı atın ve 25- 30 dakika kapağı kısık biçimde ortada karıştırarak orta uzunluk ocakta orta ateşte pişirin.
- 20. Dakikada tuzu atın ve damak tadına nazaran ekleyin yahut azaltın sonra piştiğinden emin olan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 😊 😊 😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊 😊 😊 😊 😊.
Tavuk Taşlığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








