Tavuk Taşlığı Tarifi

Tavuk Taşlığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk piliç taşlığı
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığının ucu kadar biber salçası (isteğe bağlı)
  • 5 -6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı baharatlar

Tavuk Taşlığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak dondurucuda yahut olağan kasap yahut marketten aldığımız taşlığı olağan musluk suyunun içine koyuyoruz ,dondurulmuş ise eriyene kadar olağansa 30 dakika kadar suda dursun.
  2. Sonra taşlıkları küçük küçük doğrayın ve sarılı olan yerleride ayırıp çöpe atın.
  3. Bu sırada tenceremize yağımızı alıyor ve soğanları küçük küçük doğrayın yağa atın 3 -4 kere çevirin.
  4. Salçayı atın 1- 2 kez çevirin ,sonra taşlığı atın ve 25- 30 dakika kapağı kısık biçimde ortada karıştırarak orta uzunluk ocakta orta ateşte pişirin.
  5. 20. Dakikada tuzu atın ve damak tadına nazaran ekleyin yahut azaltın sonra piştiğinden emin olan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 😊 😊 😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊 😊 😊 😊 😊.

Tavuk Taşlığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Köfte
Limonlu Brownie
Un Kurabiyesi
Fırında Kabak Ve Tatlı Patates
İzmir Bombası
Peynirli Mayasız Pişi
Hdabla | © 2025 |