Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle )
Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle ) Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk fileto
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Dürüm yapmak için;
- Lavaş
- Doğranmış domates
- Doğranmış soğan
- Doğranmış maydanoz
Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk filetolarımızı minik minik küp küp doğrayalım.
- Tavamıza alıp kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Yağını ek edip 2 -3 dakika kavuralım.
- Baharatlarınıda ekleyip 2- 3 dakika daha kavuralım.
- Etimizin ortasını açıp yağın oraya birikmesini sağlayalım.
- Lavaşlarımızı biriken yağa batıralım.
- Üzerine tantunimizi ,soğan,domates ve maydanozumuzu ekleyip dürüm formunda saralım afiyet olsun ❣️.
Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












