Tavuk Tantuni
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü
- 1 buçuk tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Yeteri kadar tuz
- 3-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 fincan su
- 6 adet lavaş ekmeği ( kendim yaptım )
Salatası için;
- 1 demet maydanoz
- 2 adet küp küp doğranmış domates
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı sumak
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğrayalım.
- Etlerimizi ister derin geniş tavada yahut saç kullanabiliriz taç tavamıza alarak orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Tantuni pişerken öteki taraftan soğanlarımızı soyup istediğiniz biçimde doğrayalım içine bir tutam sumak ekleyelim.
- Aynı biçimde maydanoz doğrayalım domatesler minik küpler halinde doğranıp salata tabağına alalım.
- Haşlanan tavukların kendi suyu çektikten sonra zeytinyağlını baharatlar ve tuzu eklenip karıştıralım tadım yapalım bu evrede baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor son olarak 1 fincan suyu ekleyerek 5 -7 dakika daha pişirelim.
- Lavaş taç tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanmasını sağlayalım üstüne tavuk tantuniyi koyalım.
- Üzerine domates ,soğan ve maydanoz yayılır. Dürüm yapılıp servis edilir.
📌lavaş ekmeği yoksa olağan ekmek ikiye bölünür birebir halde taç tavadaki tavukların üzerine batırılır domates, soğan ve maydanoz ek edilerek servis edilir afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















