Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)
Tavuk Tandır ( Lokum Üzere Dağılan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğsü / tavuk bagette olur
- 9 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5 yemek kaşığı pekmez
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Soğan
- Sıvıyağ
Tavuk Tandır ( Lokum Üzere Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı büyükçe dilimliyoruz bir kabın içerisine pekmez,sirke,sarmısak, tuz ve karabiberimizi ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
- Sosu hazırladığımız kabın içerisine tavuklarımızı ekleyip karıştırıyoruz ve 2 saatliğine buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bir düdükle tencerenin içerisine biraz sıvıyağı koyup uygunca istiyoruz ve tavuklarımızı ekleyip mühürlüyoruz.
- Tavuklarımız mühürlendikten sonra tencerenin içerisine bir adet kuru soğanı ortadan kesip ekliyoruz.
- Üzerine bir su bardağı su ekleyip düdüklümüzü kapağını kapatıyoruz .
- Ardından düdüklümüz sinyal verince yüksek derceye geldiğinde ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz ve 20-25 dakika pişiriyoruz.
Bu tarife bayılacaksınız tavuklar lokum üzere dağılıyor afiyet olsun.
Tavuk Tandır ( Lokum Üzere Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







