Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)

Tavuk Tandır ( Lokum Üzere Dağılan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü / tavuk bagette olur
  • 9 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 yemek kaşığı pekmez
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Soğan
  • Sıvıyağ

Tavuk Tandır ( Lokum Üzere Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı büyükçe dilimliyoruz bir kabın içerisine pekmez,sirke,sarmısak, tuz ve karabiberimizi ekliyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Sosu hazırladığımız kabın içerisine tavuklarımızı ekleyip karıştırıyoruz ve 2 saatliğine buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Bir düdükle tencerenin içerisine biraz sıvıyağı koyup uygunca istiyoruz ve tavuklarımızı ekleyip mühürlüyoruz.
  4. Tavuklarımız mühürlendikten sonra tencerenin içerisine bir adet kuru soğanı ortadan kesip ekliyoruz.
  5. Üzerine bir su bardağı su ekleyip düdüklümüzü kapağını kapatıyoruz .
  6. Ardından düdüklümüz sinyal verince yüksek derceye geldiğinde ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz ve 20-25 dakika pişiriyoruz.

Bu tarife bayılacaksınız tavuklar lokum üzere dağılıyor afiyet olsun.

Tavuk Tandır ( Lokum Üzere Dağılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Beyaz Çikolatalı Muffin
Çilek Soslu Magnolia
Tavuk Kıymalı Kol Böreği
Çıtır Soslu Fırında Somon
Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu)
Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk
Hdabla | © 2025 |