Tavuk Suyuna Çorba
Tavuk Suyuna Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
- 4-5 adet tavuk
- 1 tutam kırmızı biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam reyhan
- 1 tutam fesleğen
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam tuz
- 1 tutamdan biraz daha fazla köri
- Yarım su bardağı şehriye
- Su
Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavada yahut tencerede 1 litre suyu tavuklar koyulur.
- Şu an dört kesime bölünür sarımsaklar da soyulduktan sonra haşlanmış tavuğun içine koyulur. Biraz daha haşlandıktan sonra baharatlar eklenir.
- Hepsi güzelce piştikten sonra tavuklar çıkartılır. Süzülerek farklı bir tencereye alınır. Suyu az ise biraz daha eklenir. Su kaynadıktan sonra blenderdan geçilir.
- Şehriyeler koyulur biraz daha pişirilir ve dinlenmeye bırakılır. Servis ederken isterseniz limon sıkabilirsiniz.
Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






