Tavuk Sulu Mercimek Çorbası
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Küçük uzunluk kabağın 1/4
- 1 kapya biberi
- 1 taze biber
- 1 su bardağı mercimek (200ml)
- 1 tatlı kaşığı Osmanlı baharatı
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 avuç maydanoz
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba mercimeği alalım üzerine kaynar su ek edelim. 1 saat kadar bekletim.
- Süzelim sudan geçirelim tekrar süzgeçten gecirelim kenarda bekletelim.
- Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim.
- Soğanı yakmadan kavuralım ince ince kıyılmış biberi ek edelim..
- Kabağı kıyıp ek edelim. Kavurma sürecine devam edelim.
- Salçayı alalım kokusu çıkana kadar kavuralım mercimeği alalım kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Üzerine kaynamış tavuk suyu ek edelim.
- Çorbamız suyunu çekip biraz kaynadıktan sonra kaynar su ek edelim.
- Maydanozu ek edelim. İstediğimiz kıvama geldikten sonra el blender den geçirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: Osmanlı baharatın içindekiler: karabiber, kimyon, pul biber, sarımsak tozu, sumak ve kekik isot. Damak tadımıza nazaran dilek ettiğiniz baharatı ekleyip eklememeye de bilirsiniz.
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






