Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası

Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates çorbası
- 1 bardak domates rendesi
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5.5 su bardağı tavuk suyu / olağan sıcak su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Karabiber
Üzeri için;
- Haşlanmış tavuk parçaları
- Limon suyu
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorbam için tereyağını eritip üzerine salçamı ekledim.
- Salçamı karıştırıp bardak domatesimi ve sıcak tavuk suyumu ekledim.
- Bu esnada baharatlarımı da ekleyip çorbamın suyunu karıştırdım.
- Kaynayan suya arpa şehriyelerimi ekledim ve şehriyelerim yumuşayana kadar pişirdim.
- Üzerine haşlanmış tavuk kesimleri didikledim ve limon ile servis yaptım. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Ben tereyağı biraz fazla kullanmıştım ancak tavuğumda çok yağlı olduğundan çorbam bir tık yağlı oldu, siz tavuksuz yapacaksınız 1 yemek kaşığı tereyağ kullanabilirsiniz.
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




