Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)

Tavuk Sote (Sac Tava Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tabla tavuk pirzola
  • 3 adet kapya biber
  • 10 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Tavuk Sote (Sac Tava Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızın kemiğini ve derisini kesip çıkarıyoruz.
  2. Tavuğumuzu kuşbaşılık doğruyoruz. Tavaya sıvı yağ ve tavuğu koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Suyunu çektikten sonra kapya biber, yeşil biber, ve soğanımızı ekleyip sebzeler biraz dirildiğini kaybedene kadar kavuruyoruz.
  4. Salçasını, sarımsağını baharatları ve tuzunu da ekleyip 5 dk daha piştikten sonra hazır. Afiyet olsun 🤤

Tavuk Sote (Sac Tava Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bülbül Yuvası Tatlısı (Videolu)
Gelin Pastası
Bezelyeli Dönerli Pilav
Çok Kolay Lokum Gibi Biftek ( Kaşarlı Püreli)
Islak Kek
Şipşak İmam Bayıldı
Hdabla | © 2025 |