Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı reyhan
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Göğüs etlerini küp küp doğrayıp kısık ateşte ocağa alırız, orta ara karıştırırız.
  2. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişiririz.
  3. Yağ koymamıza gerek yok.
  4. Ardından soğan ve biberleri ekleriz ve soteleme sürecine devam ederiz.
  5. Biber ve soğanlar da yumuşadığında domates ve salça ekleriz biraz da onların yumuşamasını bekleriz.
  6. Ardından su eği yapar, baharat ve tuz ekleriz.
  7. Baharatları dilediğinizce artırıp azaltabilirsiniz.
  8. Eklediğimiz suda çekilene kadar pişirme sürecine devam ederiz.
  9. Sulu seviyorsanız sulu da bırakılabilir. Afiyet olsun.

Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Mantar (Fırında)
Labneli Puding
Patlıcan Musakka
Yoğurtlu Patates Yemeği
El Açması Patlıcanlı Börek
Yaban Mersinli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |