Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun karıştırma kabına yarım çay bardağı zeytinyağını alalım.
- Üzerine yarım yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını ekleyelim.
- Ardından 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyelim.
- 1 tatlı kaşığı bal ekleyelim. (Siz dilerseniz bal eklemeyebilirsiniz. Ben ekledim. Eklemeden yapmıştım daha evvel lakin bal eklediğim daha hoş oldu).
- 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim.
- Tüm materyalleri tel çırpacak ile çırpalım.
- Kuşbaşından biraz irice doğranmış tavuk göğsünü ekleyelim karışımın içine, uygunca harmanlayarak karıştıralım. Vaktimiz varsa 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
- Yeşil biberleri şişe taklalık doğrayalım.
- Çeri domates varsa onları yoksa da olağan domatesleri 4 e keserek doğrayalım.
- Tavukları, domatesi ve biberleri şişlere dizelim.
- Tüm materyal bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Hazırladığımız tavuk sisleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun ;).
Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





