Tavuk Şiş

Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane tavuk göğsü
  • Çeri domates ( olağan küçük domatesleri de 4-6 ya bölerek de yapabilirsiniz)
  • 4-5 tane kırmızı biber
  • 4-5 tane yeşil biber

Sosu için :

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik

Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosu için gerekli olan materyalleri küçük bir kapta karıştırıp üzerine küp küp doğradığımız tavuğumuzu koyalım ve güzelce karıştıralım.
  2. Üzerine strechle kaplayıp buzdolabına koyalım.
  3. 2-3 saat kadar bekletirseniz hoş marine olacaktır.
  4. Biberlerimizi ve domateslerimizi istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz, çeri domatesleri doğramanıza gerek yok ancak sizin isteğinize bağlı biçimde doğrayabilirsiniz.
  5. Tavuğumuzu çıkardıktan sonra şişimize domates-biber -tavuk-biber formunda dizebilirsiniz.
  6. Fırın tepsisine ya da borcama sar pişir kâğıdının beyaz kısmı üst gelecek biçimde tepsiye koyalım.
  7. Üzerine şişlerimizi koyup üzerine sar pişir kağıdındın alüminyum folyo üzere olan kısmı üstte kalacak biçimde üzerini kapatalım.
  8. 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırına koyalım. Yaklaşık 40 dakika kadar bu türlü pişirelim.
  9. Sonrasında üzerindeki kâğıdı çıkarıp 5 dakika da üzerini kızartalım.
  10. Fırından çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Buram Buram Tereyağı Kokulu Tavuk Göğüslü Pilav
Kahvaltılık Kırma Yeşil Zeytin
Labne Peynirli Patates Salatası
Muhallebili Çikolata Soslu Pasta
Avokadolu Kahvaltı (Bebekler İçin)
Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |