Tavuk Şiş

Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 2 orta uzunluk kapya biber
  • 2 tane çarliston biber
  • 3 orta uzunluk domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Baharatlar

Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerini kare bir biçimde kesiyoruz.
  2. Bütün materyalleri blenderdan geçirip tavuk göğüslerini marine ediyoruz.
  3. Streçleyip dolapta an az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Dinlenen tavukları şişlere takıp altına yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı koyuyoruz ki suyu içinde kalsın 20 dk sonra üzerinden yağlı kağıdı alıyoruz ve kenarlarına domates, biber ekliyoruz.
  6. 10 dk sonra fırından çıkartıp servis ediyoruz. Yanına pilav çok yakışır. Afiyet olsun 😊.

Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurmalı Helva
Portakallı Kek
Glutensiz Fit Ekmek
Havuç Reçeli (İzmir Usulü)
Meyveli Kahvaltı Çubukları
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |