Tavuk Şiş
Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 2 orta uzunluk kapya biber
- 2 tane çarliston biber
- 3 orta uzunluk domates
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Baharatlar
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini kare bir biçimde kesiyoruz.
- Bütün materyalleri blenderdan geçirip tavuk göğüslerini marine ediyoruz.
- Streçleyip dolapta an az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen tavukları şişlere takıp altına yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
- Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı koyuyoruz ki suyu içinde kalsın 20 dk sonra üzerinden yağlı kağıdı alıyoruz ve kenarlarına domates, biber ekliyoruz.
- 10 dk sonra fırından çıkartıp servis ediyoruz. Yanına pilav çok yakışır. Afiyet olsun 😊.
Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








