Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül tavuk göğüsü
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Galeta unu
  • Un
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Yırtılmaması için üzerlerini streç sinema ile kapladığınız fileto kesimlerini bir et döveceği ya da yük yardımıyla inceltin.
  3. Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  4. Yumurtaları sütle bir arada geniş bir kasede çırpın.
  5. Un ve galeta ununu farklı düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
  6. Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
  7. Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını kızartın.

Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Tavuklu Börek Tarifi (Misafirleriniz Buna Bayılacak)
Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye
Krep (Diyet)
İzmir Bombası
Kaptandan Fırında Tereyağlı Lokum Somon
Hamsi Tava
Hdabla | © 2025 |