Tavuk Sarma

Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet açılmış derili kalça but(kasabınıza hazırlatabilirsiniz )
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Pilav için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 6 adet kapya biber
  • 150 gram dolmalık fıstık
  • 150 gram kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı marine etmek için tüm materyalleri karıştırıp tavukları yeterlice sosluyorız.
  2. Sonra bir tencereye zeytinyağını alıp kapya biberleri rondodan geçirip, suyunu sıkıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  3. Kavrulan biberlere dolmalık fıstıkları ekliyoruz, sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz .
  4. Kavrulan gereçlere evvelce sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini de ekleyip, tuz ,karabiber ve tozbiber ekleyip bir bardak sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz (yarı pişmiş bir pilav olacak).
  5. Tavukların içine pilav soğuyunca ekleyip kenarlardan kapatıp sarıyoruz ve tepsiye diziyoruz .
  6. 200 derece fırında üstü kapalı 1 saat sonrasında üstünü açık bir 30 dk daha pişirip afiyetle yiyoruz.

Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Focaccia Ekmeği
Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları)
Kamyonet Yaş Pasta
Krokan (Çayın Kahvenin Yanına 5 Dakikada Hazır)
Sağlıklı Snickers
Tavuklu Pilavı Birde Böyle Deneyin 🤌
Hdabla | © 2025 |