Tavuk Sarma
Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet açılmış derili kalça but(kasabınıza hazırlatabilirsiniz )
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Pilav için;
- 1 su bardağı pirinç
- 6 adet kapya biber
- 150 gram dolmalık fıstık
- 150 gram kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı marine etmek için tüm materyalleri karıştırıp tavukları yeterlice sosluyorız.
- Sonra bir tencereye zeytinyağını alıp kapya biberleri rondodan geçirip, suyunu sıkıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Kavrulan biberlere dolmalık fıstıkları ekliyoruz, sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz .
- Kavrulan gereçlere evvelce sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini de ekleyip, tuz ,karabiber ve tozbiber ekleyip bir bardak sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz (yarı pişmiş bir pilav olacak).
- Tavukların içine pilav soğuyunca ekleyip kenarlardan kapatıp sarıyoruz ve tepsiye diziyoruz .
- 200 derece fırında üstü kapalı 1 saat sonrasında üstünü açık bir 30 dk daha pişirip afiyetle yiyoruz.
Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















