Tavuk Salata

Tavuk Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs (1 bütün parça)
  • 4 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 2 diş ezilmiş sarmısak
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 çarliston biber yada 4 kıl biber
  • 2 küçük kornişon turşu
  • 1 demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 5-6 adet zeytin
  • Tuz

Tavuk Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsümüzü haşlıyoruz. Bir bütün tavuk göğsü olarak bilhassa ölçü verdim bazen tavuk göğüslerini yarım yarım paketliyorlar. O denli olursa 2 yarım göğüs haşlanacak.
  2. Haşlarken havuç, kereviz sapı, soğan, sarımsak, tane karabiber, az tuz vs ekleyebilirsiniz daha lezzetli oluyor. Haşlama suyunu süzüp çorba yada pilava için kullanabilirsiniz.
  3. Haşlanmış tavuk göğsünü küp halinde doğruyoruz, didikleyebilirsinizde, salatayı karıştırırken zati biraz didikleniyor sorun değil.
  4. Buna ince kıyılmış taze soğan, ezilmiş sarımsak, küp doğranmış domates, ince kıyım biber, turşu, dereotu ve mısır eklenip karıştırılır. Dereotu küçük demet ise 1 büyük demetse yarım kullanın.
  5. Son olarak zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırılır, zeytin ile süslenip, buzdolabında bekletilir. Ben doğranmış yeşil zeytin kullandım.
  6. Bu salatada tavuk ve zerzevat gereci hariç zeytinyağı, limon suyu ve tuzu damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Tavuk Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Tarifi
Simit Ekmek (Videolu)
Trileçe
Kıymalı Biber Dolması
Browni Kurabiye
Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |