Tavuk Pirzola Dolması

Tavuk Pirzola Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet açılmış kemiksiz tavuk but

Marine için;

  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı karabiber
  • 6 diş rendelenmiş sarımsak

İç pilav için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve garnitür
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Pirzola Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butlarına tuz ,karabiber ,rendelenmiş sarımsak sürüp ,üzerlerine strec geçirin ve en az yarım saat buzdolabına koyup bekletin.
  2. Bu ortada iç harcı için pirinçleri yıkayın pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ koyun, tereyağı eriyince yıkanmış pirinç garnitür ,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın .
  3. Ardından bir buçuk su bardağı su ekleyip karıştırın tencerenin kapağını kapatın kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Pilav piştikten sonra tavuk butlarını buzdolabından çıkarıp bir kaseye koyun kenarlarını dışarıda bırakın.
  5. Ardından iç pilavdan tam ortasına üç yemek kaşığı koyun ve kenardaki kısımları iç pilavın üzerine kapatın ,diğer tavuk butlarına da birebir süreçleri yapın akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun üzerlerine sıvı yağ sürüp ıslatılmış yağlı kağıdı üzerlerine kapatın.
  6. Önceden ısınmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin akabinde tavukların üzerindeki yağlı kağıdı alın ve fırının derecesini 250 ye getirin tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Tavuk Pirzola Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çatal İle Şekli Verilen Kurabiye
Kremalı Tavuklu Makarna
Soslu Portakallı Kek
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Lotuslu Cookie
Ne Yok? Kahvaltı Keki (Unsuz-Besleyici-Diyetik)
Hdabla | © 2025 |