Tavuk Midye

Tavuk Midye Tanımı İçin Malzemeler
- 500-600 gram tavuk bonfile ( göğüs)
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Sosu için;
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 şişe sade maden suyu
Bulamak için;
- 1 su bardağı un
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvıyağ
Tavuk Midye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini çok büyük olmayacak formda küpler halinde doğrayalım.
- Uygun kaba su ve karbonatı karıştıralım. 30 dk tavuk kesimlerini içinde bekletelim.
- Derin bir kabın içine sos için materyalleri alalım. Mikserden geçirelim. Unun toparlanması geçsin.
- Ayrı bir kabada un alalım.
- Çöp şişeler tavaya büyük gelirse kırıp kısaltabilirsiniz.
- Bekleyen tavukları süzelim ve çöp şişelere çok sıkı olmayacak halde dizelim.
- 1 şişe ben 8 kesim tavuk yerleştirdim.
- Tavukları birinci evvel una sonra sosa bulayalım ve tavada kızgın yağda artlı önlü pişirelim.
- Ben yanına salata ve köri soslu makarna tercih ettim. Afiyetle 💐.
Tavuk Midye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






