Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 900 gram tavuk göğsü
- 100 gram kuyruk yağı
- 200 gram bayat ekmek
- 200 gram kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ve kuyruk yağını başka farklı küp küp doğrayıp mutfak robotundan geçirerek kıyma haline getirin.
- Soğanı ve sarımsağı doğrayıcıdan geçirip suyunu sıkın.
- Bayat ekmekleri su ile ıslatın, yeterlice suyunu sıkıp ufalayarak karışıma ekleyin.
- Tavuk kıymasını derin bir yoğurma kabına alın ve üzerine soğan, sarımsak, ekmek, baharatları ekleyerek düzgünce yoğurun.
- Harçtan modüller koparıp köfte hali verin.
- Şekillendirdiğin köfteleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, fanlı ayarda 30 dakika pişirin.
- Dilerseniz yanına biber ve domates ekleyerek birlikte fırınlayabilirsiniz.
- Sürenin sonunda her yeri eşit biçimde pişmiş, yumuşak ve lezzetli tavuk köftelerin servise hazır.Afiyet olsun.
Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
