Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 900 gram tavuk göğsü
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 200 gram bayat ekmek
  • 200 gram kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü ve kuyruk yağını başka farklı küp küp doğrayıp mutfak robotundan geçirerek kıyma haline getirin.
  2. Soğanı ve sarımsağı doğrayıcıdan geçirip suyunu sıkın.
  3. Bayat ekmekleri su ile ıslatın, yeterlice suyunu sıkıp ufalayarak karışıma ekleyin.
  4. Tavuk kıymasını derin bir yoğurma kabına alın ve üzerine soğan, sarımsak, ekmek, baharatları ekleyerek düzgünce yoğurun.
  5. Harçtan modüller koparıp köfte hali verin.
  6. Şekillendirdiğin köfteleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, fanlı ayarda 30 dakika pişirin.
  8. Dilerseniz yanına biber ve domates ekleyerek birlikte fırınlayabilirsiniz.
  9. Sürenin sonunda her yeri eşit biçimde pişmiş, yumuşak ve lezzetli tavuk köftelerin servise hazır.Afiyet olsun.

Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kaşarlı Kuşkonmaz
Mercimek Köftesi
Su Böreği
Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta
Lahmacun
İsveç Köftesi
Hdabla | © 2025 |