Tavuk Kıymalı Kol Böreği

Tavuk Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka

İçi için;

  • 1 kg tavuk kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Çörekotu
  • Susam

Tavuk Kıymalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böreğin içi için; kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Üzerine tavuk kıyması mı baharatları ve tuzu da ekleyerek pişiriyoruz.
  3. Yufkaları tek tek olacak biçimde açıp içine sıvı yağ sürüyoruz.
  4. 2 yemek kaşığı iç gerecini bir ucuna koyup kıvırıyoruz.
  5. Rulo biçimini veriyoruz.
  6. Yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  7. Yufkalar bitene kadar bu süreci yapıyoruz.
  8. Üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve 2 yumurta sarısını sürüyoruz.
  9. Onun üstüne çörekotu ve susamı serpiyoruz.
  10. 200 derece fırında 35 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Böreğimiz servise hazır afiyet olsun 🤗😋.

Tavuk Kıymalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte Lezzet Garantili
Ton Balıklı Sandviç
Sütlü Biber (Kahvaltılık)
Soğuk Kahve (Tarif Sordurur)
Rendelenmiş Kaşarlı Çıtır Nuggetlar
Tam Buğday Unlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |