Tavuk Kebabi

Tavuk Kebabi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 buket maydanoz
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağından. bir parmak fazla zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız

Tavuk Kebabi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kebabınızın hazırlanışına tavuk göğsünü küçük kesimleri ayırarak başlayınız ve robottan geçiriniz sonra soğanı, sarımsağı soyunuz biberleri bir kaç modüle bölüp, hepsini birlikte robottan çektiriniz.
  2. Maydanozu ince ince doğrayınız.
  3. Uygun bir kaba robottan geçirmiş olduğunuz tavuk göğsünü ,sebzeleri ,baharatları zeytin yağını ,biber salçasını ek edip, güzelce yoğurunuz biraz cıvık oluyor olağan.
  4. Tepsiye yoğurmuş olduğunuz harcı döküp güzelce yayınız patates kesme aparatı ile yahut yoksa bıçakla 2 parmak genişliğinde katıyız üzerine fotoğrafta gördüğünüz üzere hal veriniz. Kuru olmaması için üzerine fırçayla yağlayınız.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayarda 1 saat a yakın kızarana kadar pişiriniz lakin dikkat edin kızarma müddeti fırından fırına değişir.
  6. Pişen kebabınızı ister lavaş ve salata eşliğinde yada pilavla servis yapabilirsiniz.

Not:Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Tavuk Kebabi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
Tavuk Dürüm
Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek
Çiçek Kurabiye
Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Elmalı Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |