Tavuk Güveç

Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 4 adet ince kıl biber (tercihe nazaran acı yahut tatlı)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/5 su bardağı su

Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel güvecimizi altını açıp ısıtıyoruz doğradığımız tavuk göğüslerini sulanıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. Suyunu çekince patatesleri de ek edip biraz daha kavuruyoruz (kısık ateşte).
  3. Daha sonra biber ,domates ,sarımsak ve baharatları da ek edip karıştırıyoruz bir iki daha kavuruyoruz.
  4. Bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı salçayı açıp yemeğimize döküyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  5. Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)
Ganajlı Pasta
Ispanaklı Pasta
Çaylı Nescafeli Kurabiye (Farklı Tarif Arayanlara)
Alinazik
Sadece İki Malzemeyle Meze Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet