Tavuk Güveç

Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk domates
- 4 adet ince kıl biber (tercihe nazaran acı yahut tatlı)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/5 su bardağı su
Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel güvecimizi altını açıp ısıtıyoruz doğradığımız tavuk göğüslerini sulanıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çekince patatesleri de ek edip biraz daha kavuruyoruz (kısık ateşte).
- Daha sonra biber ,domates ,sarımsak ve baharatları da ek edip karıştırıyoruz bir iki daha kavuruyoruz.
- Bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı salçayı açıp yemeğimize döküyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













