Tavuk Göğüslü Karnıyarık

Tavuk Göğüslü Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için ;

  • 1 adet orta uzunluk tavuk göğsü
  • Yaklaşık 16 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yaklaşık 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber yahut pul biber

Tavuk Göğüslü Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı bir formda soyalım ve tuzlu suda iç harcını hazırlayana kadar bekletelim.
  2. İç harcını hazırlamak için tavuk göğsünü kıyma haline getirelim.
  3. Biber ve soğanları da doğrayıp tavada sıvı yağı ile pişirmeye bırakalım.
  4. Kavrulan biber ve soğanların içine doğranmış domatesleri de ekleyip pişirelim.
  5. Daha sonra tavuk göğsü ve bütün baharatları da ekleyin pişirelim.
  6. Yaklaşık 20 dk pişirmeye bırakalım iç harcını.
  7. İç harcı hazır olana kadar patlıcanları orta kesip yağda kızartalım.
  8. Kızaran patlıcanları da peçetenin üstüne bırakın yağı çeksin diye.
  9. Patlıcanları tepsiye koyup iç harcını güzelce koyalım.
  10. En sonda da salçalı sosu ekleyip 180°olan fırına koyabilirsiniz. Karnıyarık yemeğimiz hazırdır afiyetle:).

Tavuk Göğüslü Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türk Kahveli Kurabiye
Orman Meyveli Cheesecake
Yaz Salatası
Mayasız Poğaça
Etli Lahana Sarma Tarifi – Pratik Ve Lezzetli! (Videolu)
Cookie
Hdabla | © 2025 |