Tavuk Göğsü Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Muhallebi pişince;
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket sütlü çikolata
Süslemek için;
- Çilek
- Antep fıstığı yahut fındık
Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağ tencereye alınıp eritilir, bir su bardağı unu ek edip kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur.
- Ardından sütü ,vanilya eklenip çırpıcı ile karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
- Ocaktan alınıp bir bardak soğuk sütü içerisine ek edip mikser ile çırpılır.
- Ben sütün içerisine kullanmış olduğum bir paket sıvı kremadanda bir kaşık ekledim çok hoş oldu.
- Pişen kremamızı 2 parmak boşluk kalacak formda kuplarımızı paylaştırın.
- Üzerine krema ve çikolatamızı eritip soğuduktan sonra kuplarımızın üzerine paylaştıralım .
- Çilek ,fındık ,fıstık ile süsleyip afiyetle yiyebiliriz ,yapacak olanlara afiyet olsun hoşça kalın🥰⚘️.
Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










