Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Muhallebi pişince;

  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket sütlü çikolata

Süslemek için;

  • Çilek
  • Antep fıstığı yahut fındık

Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağ tencereye alınıp eritilir, bir su bardağı unu ek edip kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavrulur.
  2. Ardından sütü ,vanilya eklenip çırpıcı ile karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
  3. Ocaktan alınıp bir bardak soğuk sütü içerisine ek edip mikser ile çırpılır.
  4. Ben sütün içerisine kullanmış olduğum bir paket sıvı kremadanda bir kaşık ekledim çok hoş oldu.
  5. Pişen kremamızı 2 parmak boşluk kalacak formda kuplarımızı paylaştırın.
  6. Üzerine krema ve çikolatamızı eritip soğuduktan sonra kuplarımızın üzerine paylaştıralım .
  7. Çilek ,fındık ,fıstık ile süsleyip afiyetle yiyebiliriz ,yapacak olanlara afiyet olsun hoşça kalın🥰⚘️.

Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması (Anne Eli)
Özbek Pilavı
Revani Tarifi
Yumurtasız Mayonez
Baharatlı Pizza Tuzlu Kraker
Dışı Çıtır İçi Sulu Nefis Tavuk Köftesi
Hdabla | © 2025 |