Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak)

Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr tavuk göğsü (jülyen doğranacak)
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma üzüm farketmez)
  • 4-5 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sebzeli kısım için;

  • 2 adet soğan jülyen doğranacak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber (hepsi jülyen doğranacak)
  • Karabiber
  • Tuz (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuklar jülyen doğranacak akabinde materyalleri ekleyip marine edilecek ve en az 2_3 saat dolapta dinlendirilecek.
  2. Tavayı ısıtın ve marine edilmiş tavukları pişirin ve bir tabağa alın.
  3. Ardından birebir tavada evvel soğanları piyazlık doğrayıp karamelize olana kadar pişirin.
  4. Jülyen doğranan zerzevatları sırayla kapya ve yeşil biber halinde soteleyin son olarak pişen tavukları ek ederek harmanlayın.
  5. Yemeğimiz servise hazır ben pirinç pilavı havuç tarator eşliğinde servis ettim. Deneyen herkese afiyet olsun.

Not:Dikkat soya soslu bir tanım olduğu için tadına bakmadan tuz eği yapmayınız

Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Evde Cips
Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla)
Tencerede Tavuk Yemegi
Nuttela Pasta
Fırında Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |