Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak)

Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak) Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gr tavuk göğsü (jülyen doğranacak)
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke (elma üzüm farketmez)
- 4-5 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sebzeli kısım için;
- 2 adet soğan jülyen doğranacak
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber (hepsi jülyen doğranacak)
- Karabiber
- Tuz (kontrollü ekleyin)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuklar jülyen doğranacak akabinde materyalleri ekleyip marine edilecek ve en az 2_3 saat dolapta dinlendirilecek.
- Tavayı ısıtın ve marine edilmiş tavukları pişirin ve bir tabağa alın.
- Ardından birebir tavada evvel soğanları piyazlık doğrayıp karamelize olana kadar pişirin.
- Jülyen doğranan zerzevatları sırayla kapya ve yeşil biber halinde soteleyin son olarak pişen tavukları ek ederek harmanlayın.
- Yemeğimiz servise hazır ben pirinç pilavı havuç tarator eşliğinde servis ettim. Deneyen herkese afiyet olsun.
Not:Dikkat soya soslu bir tanım olduğu için tadına bakmadan tuz eği yapmayınız
Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







