Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Tavuk Etli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
İç materyali için;
- 400 gram tavuk kıyması
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet ortaboy kapya biber
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
Sosu için;
- 250 ml sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
Servis ederken;
- 1 kase domates sosu
Tavuk Etli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları uzun ince şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletin acı suyu çıksın.
- Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp pak suyla yıkayıp kurulayın fırın kağıdı serili tepsiye dizip üzerlerine önlü gerili tuz serpiştirip bir fırça ile önlü gerili zeytinyağ sürüp fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- İç harcı için zerzevatları rondodan düzgünce çekip derin bir kabın içine alın.
- Tavuk göğsünü iri modüller halinde doğrayıp rondodan çekip kıyma haline getirip çekmiş olduğunuz sebzelerin üzerine ek edin.
- Baharatlarını ekleyip bir yemek kaşığı sıvı yağ ek edip güzelce yoğurun.
- Fırından çıkan patlıcanlar hafif soğuyunca iç harcından patlıcanların üzerine sürün ve rulo biçiminde sarıp çöp şişlere dizip fırın kabına yerleştirin.
- Salçalı sosunu güzelce karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin evvelden ısıtılmış 180 derece fırına verin 20-25 dakika pişirin.
- Ben kışlık domates sosu kullandım uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ek edip domates sosunu kaynatın tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Servis ederken servis tabağına domates sosunu üzerine patlıcanları üzerine biraz domates sosu gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirip pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Tavuk Etli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















