Tavuk Etli Gril Sebze

Tavuk Etli Gril Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler
Sebzeler için:
- 1 adet tatlı patates
- 5 adet havuç
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 orta uzunluk karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
- 5 adet patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk için:
- 3 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk Etli Gril Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 200°c dereceye ısıtın.
- Tatlı patates, havuç, patatesleri soyun ve iri iri doğrayın.
- Kırmızı soğanları kabuklarını soyduktan sonra dört modüle kesin.
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın.
- Tüm zerzevatları büyük bir kaseye alın.
- Üzerine zeytinyağını, baharatları (karabiber, kırmızı toz biber, kekik) ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Sebzeleri fırın tepsisine tek kat halinde yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Tavuk göğüsleri irice doğrayın.
- Geniş bir kapta soya sosu, bal, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.
- Tavukları bu karışıma ekleyin ve güzelce harmanlayın. En az 15-20 dakika marine edin.
- Geniş bir tavayı ısıtın.
- Tavukları ekleyin ve orta-yüksek ateşte her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
- Pişen etleri sebzelerle birleştirin.
Tavuk Etli Gril Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












