Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet)
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için:
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1,5 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
Tavuk-patates için:
- 1 kg tavuk pirzola
- 2 adet patates
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
Yoğurtlu sos için:
- 2 adet soğan
- 7-8 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
Salçalı sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- Kimyon
- Tuz
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabımıza un, sıvı yağ ve tuzu alarak denetimli bir halde su ekleyelim ve lavaş hamurumuzu yoğuralım. Üzerine bez örtelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Tavuklara üstte belirtilen baharatları ve sıvı yağı ekleyelim, patatesleri doğrayıp tuz ve sıvı yağ ile harmanlayalım ve hepsini fırın tepsisine dizerek 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
- Tavuklar ve patatesler pişerken lavaş için hamurumuzu bezeler haline getirelim, tezgaha un serpelim ve bezelerimizi istediğimiz büyüklükte açalım. Yağsız tavada pişirelim.
- Yoğurt sos için; soğanları piyazlık doğrayalım, tavaya sıvı yağ alarak kavuralım. Soğanlar karamelize olduktan sonra baharatları atalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım. Yoğurt ve sarımsağı karıştıralım, soğuyan soğanlarla harmanlayalım.
- Salçalı sos için; biber salçasını, tereyağında kavuralım, baharatlarını ve suyunu atıp kıvamını ayarladıktan sonra altını kapatalım.
- Daha sonra lavaşa sırayla gereçleri koyalım, ben içine yalnızca turşu ekledim dilerseniz ekstra marul, domates, soğan vs ekleyebilirsiniz.
- Lavaşı saralım, dışına tekrar salçalı sos sürelim. Tavada gerili önlü kızartalım ve servis edelim. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Tavuk Dürüm (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






