Tavuk Dürüm

Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

Soslamak için;

  • Yarım kg tavuk göğüs bonfile
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tandır lavaş

Salata materyali;

  • Ketçap
  • Mayonez

Sarımsaklı mayonez:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar uzun lakin kalınlığı bir parmak olacak halde kesilir, tüm sos materyalleri ile harmanlanır.
  2. 2 adet üst üste olacak formda streç sinemanın ortasına dizilir.
  3. Sucuk yapar üzere iki taraftan döndürülür.
  4. Ben iki farklı streç sinemaya yaptım. Birini daha sonra yapmak için iki şahsa bir tanesi kâfi oluyor.
  5. Dondurucuda en az 8 saat beklemeli, tavuğu pişirmek için 45 dakika evvel çıkarılmalı.
  6. Donuk olarak doğramak daha ince doğranmasını sağlar.
  7. Donan tavuk ince ince doğranır sıvı yağda tavuk pişene kadar kavrulur.
  8. Mayonez için tüm materyaller küçük bir kavonaza eklenir blender ile karıştırılır.
  9. Lavaş tavaya bastırılır yağlı ve sıcak olsun diye tavuklar dizilir ,içine istediğiniz materyal ekleyebilirsiniz.
  10. Salata turşu patates kızartması vs.

Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Kurabiye
Enginarlı Pilav
Pratik Krep
Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta
Kedi Dilli Çilekli Kolay Pasta
Lezzet Patlaması Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |