Tavuk Dürüm
Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Soslamak için;
- Yarım kg tavuk göğüs bonfile
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tandır lavaş
Salata materyali;
- Ketçap
- Mayonez
Sarımsaklı mayonez:
- 1 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar uzun lakin kalınlığı bir parmak olacak halde kesilir, tüm sos materyalleri ile harmanlanır.
- 2 adet üst üste olacak formda streç sinemanın ortasına dizilir.
- Sucuk yapar üzere iki taraftan döndürülür.
- Ben iki farklı streç sinemaya yaptım. Birini daha sonra yapmak için iki şahsa bir tanesi kâfi oluyor.
- Dondurucuda en az 8 saat beklemeli, tavuğu pişirmek için 45 dakika evvel çıkarılmalı.
- Donuk olarak doğramak daha ince doğranmasını sağlar.
- Donan tavuk ince ince doğranır sıvı yağda tavuk pişene kadar kavrulur.
- Mayonez için tüm materyaller küçük bir kavonaza eklenir blender ile karıştırılır.
- Lavaş tavaya bastırılır yağlı ve sıcak olsun diye tavuklar dizilir ,içine istediğiniz materyal ekleyebilirsiniz.
- Salata turşu patates kızartması vs.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













