Tavuk Dürüm
Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kesim tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı ile tuz
- Kekik
- Karabiber
- Köri
- Kırmızı toz biber
- 2 adet soğan
- 4 adet lavaş
- 4 yaprak marul
- 6 adet kornişon turşu
- Mayonez
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavuklarımızı küçük küçük doğrayalım.
- Tavaya alıp sıvıya ile kavurmaya başlayalım kuru soğanı ince ince doğradım kavrulan tavuğun üstüne ekledim.
- Çok az birazda tavadaki tavuğa sıcak su ekledim.
- Baharatını, tuzunu ekleyip pişmeye bıraktım tavuğu.
- İçine koymak için marulu yıkadım ince ince doğradım.
- Turşuları ve soğanıda doğradım.
- Lavaşları da da hazırladım.
- Pişen tavukları lavasın ortasına koyup üstüne mayonez ekledim, marul ,soğan, turşu ekleyip dürümü sardım.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. İçine siz istediğiniz sosları kullanabilirsiniz. Benim favorilerimden biridir denemenizi tavsiye ederim. Düzgün akşamlar😊.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




