Tavuk Dünyasi Menü (Körili)

Tavuk Dünyasi Menü (Körili) Tanımı İçin Malzemeler

Tavuklar için;

  • 500 gram tavuk
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 paket krema

Makarnası için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 1 paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı köri

Salatası için;

  • 3-4 yaprak marul
  • İsteğe nazaran kuru domates
  • 1 tane havuç
  • Kaşar peyniri ya da tel peynir

Tavuk Dünyasi Menü (Körili) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı dilimleyip baharatlarımızı ekleyelim.
  2. Yağ ,tuz ,kekik, sarımsak ve kırmızı toz biberi karıştırıp üzerini streçle kapatıp 2-3 saat marinasyonlamak için bırakalım.
  3. Bir yandan makarna suyumuzu koyup makarnalarımızı haşlamaya bırakalım.
  4. Biberlerimizi jülyen olcak formda keselim.
  5. Dinlenen tavuklarımızı bir tavaya alalım ve kavurmaya başlayalım.
  6. Ardından dilimlediğimiz biberlerimizi de tavaya ekleyelim daha sonra tuz,köri ve kremayıda ek edip karıştıralım.
  7. Haşlanan makarnalarımızın suyunu süzüp krema ve köri ile birleştirelim.
  8. Salatamız için ise marul ve rendelediğimiz havuçları akabinde peyniri ve ıslattığınız kuru domatesleri birleştirip, üzerine tuz, limon ve isteğe nazaran biraz nar ekşisi dökelim.
  9. Sotelediğimiz tavuğu dinlenmeye bıraktığımız makarnamızı ve hazırladığımız salatamızı istediğimiz porsiyonlara nazaran tabaklayıp afiyetle sunabilirsiniz asla pişman olmayacağınız bir tanım.

Tavuk Dünyasi Menü (Körili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Kek Tarifim
Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı)
Ertesi Günü Tüketebileceğiniz Pancar Turşusu Çok Pratik
Fırında Şeftali Reçeli
Ayran Aşı Çorbası
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Hdabla | © 2025 |