Tavuk Döner Tarifi

Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-450 gram tavuk göğüs
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş soğanın suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buzluktan çıkardığımız hafif çözünmüş tavuğu ince ince dilimleyelim.
  2. Sos gereçlerini hazırlayıp karıştıralım. Soğanın posası kullanılmayacak yalnızca suyu kullanılacak.
  3. Dilimlediğimiz tavuğu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
  4. İyice ısıttığımız tavada yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
  5. Döneri pilav, dürüm ya da pita ekmeği ile tüketebiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).

Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Hamburger Ekmeğine Tost
Etli Alinazik Kebabı
Patatesli Gözleme (Mayasız)
Maden Sulu Fırında Piliç Baget Kanat
Havuçlu Pırasa Yemeği
Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |