Tavuk Döner
Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket piliç göğüs
- 1 paket piliç ızgara tava
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları fileto biçiminde ince dilimleyin. Soğan ve sarımsağı robottan geçirip suyunu sıkın.
- Geniş bir kabın içinde tavuklara soğan suyu, yoğurt, salça, yağ ve baharatları uygunca yedirin.
- En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıda alıp rulo yapın. Daha sonra 1 gün dondurucuda bekletin.
- Donmuş tavuğu çıkarıp ince dilimler formunda doğrayın.
- Kızgın tavda kendi yağıyla 10 dakika kadar yeterlice kızartıp ister lavaşla ister tabakta pilavla servis edin. Afiyet olsun.
Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















