Tavuk Çökertme

Tavuk Çökertme Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 2 modül tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Sosun için;

  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yoğurt sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Tavuk Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soyulup kibrit kalınlığında doğranır ve buzlu soğuk suda 1 saat bekletilir.
  2. Bu sırada domatesler doğranıp sarımsakla sos yapılır.
  3. Tavuklar julyen doğranır salça, sarımsak, kekik, karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz ile ocağa alınır.
  4. Aynı ada patatesler sudan çıkarılıp birinci evvel havlu kağıtla kurutulur sonra kızgın yağda kızartılır.
  5. Aynı anda sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  6. Patatesler ve tavuk piştikten sonra en alta patates üzerine sarımsaklı yoğurt ,onun üzerine domates sos ve en son tavuk konularak servis edilir.

Tavuk Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Taze Bamya Yemeği
Antep Fıstıklı Midye Baklava
Milföy Hamurlu Pratik Börek
Ton Balıklı Salata
Kabak Çorbası
Doğal Ev Yapımı Pulbiber (Videolu)
Hdabla | © 2025 |