Tavuk Çökertme
Tavuk Çökertme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk patates
- 2 modül tavuk göğsü
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
Sosun için;
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yoğurt sos için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Tavuk Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler soyulup kibrit kalınlığında doğranır ve buzlu soğuk suda 1 saat bekletilir.
- Bu sırada domatesler doğranıp sarımsakla sos yapılır.
- Tavuklar julyen doğranır salça, sarımsak, kekik, karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz ile ocağa alınır.
- Aynı ada patatesler sudan çıkarılıp birinci evvel havlu kağıtla kurutulur sonra kızgın yağda kızartılır.
- Aynı anda sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Patatesler ve tavuk piştikten sonra en alta patates üzerine sarımsaklı yoğurt ,onun üzerine domates sos ve en son tavuk konularak servis edilir.
Tavuk Çökertme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









