Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali
Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk ciğeri
- 4 orta uzunluk kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- Sağlığınıza nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yeterince sıvı yağ
Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel ciğerler bıçak yardımıyla doğranır, geniş bir kaba alınır sirke, tuz ,üzerini, geçecek kadar soğuk su eklenir 5 dk bekletilir.
- Soğanlar küp, küp, doğranır uygun bir tavaya alınır sıvı yağ eklenir yumuşayana kadar kavrulur, doğradığımız biberler, kıyılmış sarımsak eklenir tavanın kapağı kapatılır hepsi yumuşayana kadar kavrulur.
- Ciğerler süzülür tavaya ek edilir karıştırılır kapağı kapatıp orta harlı ateşte pişmeye bırakılır.
- Tavanın kapağı alınır açık halde suyu çekene kadar kavrulur.
- Kaşık yardımıyle ciğerden alınır ortasından bölünur kırmızılık yoksa pişmiş demektir.
- Tuz, baharatlar eklenir 2 dk sonra ocaktan alınır servise hazır. 👍
Deneyenlere afiyet olsun⚘
Not : ciğeri doğradıktan sonra sirkeyle bekletmemin sebebi cigerde koku olmaması içindir.
Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










