Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali

Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk ciğeri
  • 4 orta uzunluk kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Sağlığınıza nazaran tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yeterince sıvı yağ

Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel ciğerler bıçak yardımıyla doğranır, geniş bir kaba alınır sirke, tuz ,üzerini, geçecek kadar soğuk su eklenir 5 dk bekletilir.
  2. Soğanlar küp, küp, doğranır uygun bir tavaya alınır sıvı yağ eklenir yumuşayana kadar kavrulur, doğradığımız biberler, kıyılmış sarımsak eklenir tavanın kapağı kapatılır hepsi yumuşayana kadar kavrulur.
  3. Ciğerler süzülür tavaya ek edilir karıştırılır kapağı kapatıp orta harlı ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Tavanın kapağı alınır açık halde suyu çekene kadar kavrulur.
  5. Kaşık yardımıyle ciğerden alınır ortasından bölünur kırmızılık yoksa pişmiş demektir.
  6. Tuz, baharatlar eklenir 2 dk sonra ocaktan alınır servise hazır. 👍

Deneyenlere afiyet olsun⚘

Not : ciğeri doğradıktan sonra sirkeyle bekletmemin sebebi cigerde koku olmaması içindir.

Tavuk Ciğerinin Lezzetli Hali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Şerbetli Tatlı (Videolu)
Çocukların Bayılacağı Yumurtasız Ördek Kurabiye Tarifi (Videolu)
Pamuk Ramazan Pidesi
Köz Biberli Havuç Tarator
Yeni Nesil Pizza Tarifi (Videolu)
Arpa Şehriye Salatası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |