Tavuk Ciğer Tarifi

Tavuk Ciğer Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk ciğer
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yanına servis için 2 adet patates
  • Kızartmak için bir ölçü sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet domates

Tavuk Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk ciğerlerini yıkayıp küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz .
  2. Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
  4. Ardından kuru soğan ince doğranmış domates ve biberleri ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
  5. Ardından baharatları ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
  6. Diğer taraftan patatesleri yıkayıp küp küp doğruyoruz .
  7. Kızgın yağda kızartıyoruz ,ciğerleri servis tabağına alıyoruz .
  8. Yanına doğranmış domates ve doğranmış maydanoz karışımı kuru soğanı koyuyoruz ,diğer yanına patatesleri koyup servis yapıyoruz afiyet olsun.

Tavuk Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Pofidik Ekmek
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi)
Peynirli Cevizli Ispanak Salatası
Lokanta Usulu Tavuk Haşlama
Evde Izgara Zeytin Nasıl Yapılır?
Suşi
Hdabla | © 2025 |