Tavuk Ciğer Dürüm

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk ciğer yürek karışımı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 6-7 kısım maydanoz
  • Sumak
  • 2 adet lavaş
  • Zeytinyağı

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı soğan ince ince julyen biçimde doğranır (yoksa olağan soğan olabilir) sumak ve tuz ile ovalanıp ince ince doğranmış maydanozlarla birleştirilip kenara alınır.
  2. Ciğerler istenilen ölçüde doğranarak yağ ile kavrulmaya başlanır.
  3. Saldığı suyunu çekince minik küpler halinde doğranan soğan ve biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Üzerine salça eklenir, soğanlar yumuşayınca küp küp doğranan 1 adet domates ve başka baharatlar eklenerek 2-3 dk daha kavrularak altı kapatılır.
  5. Lavaşın üzerine pişen ciğerler üzerine maydanozlu soğanlar ve jülyen kesilmiş başka domates eklenerek sarılır ve servis edilir.

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kek
Krem Latte Muhallebi
Şekilli Kurabiye (Videolu)
Portakallı Kış Salatası
Sütlü Proteinli Yumurta
Kısır
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet