Tavuk Ciğer Dürüm

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk ciğer yürek karışımı
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Pul biber
- 1 adet kırmızı soğan
- 6-7 kısım maydanoz
- Sumak
- 2 adet lavaş
- Zeytinyağı
Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı soğan ince ince julyen biçimde doğranır (yoksa olağan soğan olabilir) sumak ve tuz ile ovalanıp ince ince doğranmış maydanozlarla birleştirilip kenara alınır.
- Ciğerler istenilen ölçüde doğranarak yağ ile kavrulmaya başlanır.
- Saldığı suyunu çekince minik küpler halinde doğranan soğan ve biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Üzerine salça eklenir, soğanlar yumuşayınca küp küp doğranan 1 adet domates ve başka baharatlar eklenerek 2-3 dk daha kavrularak altı kapatılır.
- Lavaşın üzerine pişen ciğerler üzerine maydanozlu soğanlar ve jülyen kesilmiş başka domates eklenerek sarılır ve servis edilir.
Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




