Tavuk Ciğer Dürüm

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk ciğer yürek karışımı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 6-7 kısım maydanoz
  • Sumak
  • 2 adet lavaş
  • Zeytinyağı

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı soğan ince ince julyen biçimde doğranır (yoksa olağan soğan olabilir) sumak ve tuz ile ovalanıp ince ince doğranmış maydanozlarla birleştirilip kenara alınır.
  2. Ciğerler istenilen ölçüde doğranarak yağ ile kavrulmaya başlanır.
  3. Saldığı suyunu çekince minik küpler halinde doğranan soğan ve biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Üzerine salça eklenir, soğanlar yumuşayınca küp küp doğranan 1 adet domates ve başka baharatlar eklenerek 2-3 dk daha kavrularak altı kapatılır.
  5. Lavaşın üzerine pişen ciğerler üzerine maydanozlu soğanlar ve jülyen kesilmiş başka domates eklenerek sarılır ve servis edilir.

Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebe Bisküvili Pekmezli Mama +6 Ay
Fesleğen Soslu Kremalı Makarna
Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi
Mantı
Portakallı Islak Kek
Şeftalili Soslu Kek
Hdabla | © 2024 |