Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates

Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Tanımı İçin Malzemeler

Baget için gereçler ;

  • 1 paket tavuk baget (8-9 adet )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (salçanızın tuz oranına nazaran ayarlayın)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patates için ;

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • Kajun baharatı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derisini soyup yıkadığımız tavuklarımıza sosları içlerine işlesin diye çizikler atıyoruz.
  2. Daha sonra sosu için tüm gereçleri harmanlayıp tavuklara yediriyoruz.
  3. Fırın tepsisine alıyoruz.
  4. Patatesleri soyup elma dilim formunda doğruyoruz.
  5. Kajun baharatını,tuz ve yagınıda ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  6. Fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  7. 180 derece de denetimli bir formda pişiriyoruz tavukların üst kısımlar kızardıgında öbür tarafını çevirip kızarmasını sağlıyoruz.

İşte bu hem bu kadar kolay hemde lezzetli tavuk bagetlerimiz hazır.

Afiyet olsun 😋.

Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Soslu Peynirli Börek
Pofidik Peynirli Poğaça
Şekilli Pastane Kurabiyesi
Meyveli Yaş Pasta
Çikolatalı Kakaolu Puding
Üzümlü Muffin
Hdabla | © 2024 |