Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates

Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Tanımı İçin Malzemeler
Baget için gereçler ;
- 1 paket tavuk baget (8-9 adet )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz (salçanızın tuz oranına nazaran ayarlayın)
- 1 çay kaşığı karabiber
Patates için ;
- 3 adet orta uzunluk patates
- Kajun baharatı
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derisini soyup yıkadığımız tavuklarımıza sosları içlerine işlesin diye çizikler atıyoruz.
- Daha sonra sosu için tüm gereçleri harmanlayıp tavuklara yediriyoruz.
- Fırın tepsisine alıyoruz.
- Patatesleri soyup elma dilim formunda doğruyoruz.
- Kajun baharatını,tuz ve yagınıda ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 180 derece de denetimli bir formda pişiriyoruz tavukların üst kısımlar kızardıgında öbür tarafını çevirip kızarmasını sağlıyoruz.
İşte bu hem bu kadar kolay hemde lezzetli tavuk bagetlerimiz hazır.
Afiyet olsun 😋.
Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











