Tavuk Baget Kızartma
Tavuk Baget Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk Baget Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bagetleri temizleyip yıkayalım tencerede su ve tuz ek ederek haşlayalım.
- Yumurtayı çırpalım ikinci bir kaba un, koyalım öteki 3. Bir kaba galeta, mısır unu ve baharatları da ek ederek güzelce karıştıralım.
- Bagetlerin suyunu süzdürelim evvel una sonra yumurtaya sonra da galeta un baharat karışımına bulayıp kızgın yağda alt üst pembeleşene kadar kızartalım afiyet olsun.
Tavuk Baget Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






