Tavuk Baget Haşlama

Tavuk Baget Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane tavuk baget
  • 1 tane büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un ( silme)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kavanoz karışık konserve garnitür
  • 3 su bardağı sıcak su

Tavuk Baget Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlar küp küp doğranır ve zeytinyağı ile hafif sotelenir.
  2. Soğanlar yeterlice ölmeden tavuk bagetler eklenir 3-4 dakika kadar zeytinyağında onlar da çevrilir.
  3. Daha sonra bir yemek kaşığı un eklenip 2 dk kadar kavrulur.
  4. Tuz karabiber ve su da ek edilip tencerenin kapağı kapatılarak yarım saat pişmeye bırakılır.
  5. Yarım saatin sonunda suyunu süzüp yıkadığımız konserve garnitür ek edilip 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.
  6. Dinlenince servis edilir.
  7. Konserve garnitür kullanmak istemeyen tavukları ek ettiği kademede havuçları ekleyip o halde pişirip 20 dakika sonra patatesleri ekleyerek pişirebilir. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden.

Tavuk Baget Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Pastane Poğaçası
Bebekler İçin Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Tam Tadında Beyti Kebabı
Yoğurtlu Yeşillik Salatası
Çörek Otlu Kurabiye (Çok Lezzetli Ve Çok Kolay)
Çiğ Köfte (Bilindik Markaları Unutun)
Hdabla | © 2025 |