Tavada Yalancı Kazan Dibi

Tavada Yalancı Kazan Tabanı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tane yumurta beyazı
  • 1 tane vanilya
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Tavada Yalancı Kazan Tabanı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, pirinç unu, nişasta, un, yumurta sarısı ve sütü bir tencerede sıvı muhallebi kıvama gelene kadar pişiriyoruz. Sonra vanilyamızı da ekleyip bir çeşit karıştırıyoruz beklemeye alıyoruz.
  2. Bir tavayı tereyağı ile yağladıktan sonra üzerine pudra şekeri ekliyoruz pudra şekeri biraz eriyip kızarmaya başladıktan sonra 2 kepçe muhallebi ekleyip karamelize edip kalan muhallebi ile üzerine ekliyoruz.
  3.  3-4 dakika tıngırdattıktan sonra kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra kesip ister yuvarlak biçimini istersenizde karşıt çevirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavada Yalancı Kazan Tabanı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Hurma Truffe
El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek
Yumuşacık “pankek”
Mangolu Mousse
Hdabla | © 2024 |