Tavada Üzümlü Kek
Tavada Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un dikkatli ekleyin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Arzuya nazaran kuru üzüm
Tavada Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar çırpalım bir kabın içinde.
- Un hariç tüm materyalleri ekleyerek karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz yağladığımız tavaya hamuru döküp üzerine üzümleri yerleştirelim.
- Tavayı ocağın en büyük kısmına koyup güzelce kısalım ve kapağını kapatıp yeterlice kabarana kadar açmayalım.
- Kekin altı kızarınca üzerine bir kapak yada porselenle keki çevirip tekrar tavaya sıvı yağ sürüp çevirelim öteki tarafıda kızarınca ocaktan alalım.
Tavada Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














