Tavada Üzümlü Kek

Tavada Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un dikkatli ekleyin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Arzuya nazaran kuru üzüm

Tavada Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar çırpalım bir kabın içinde.
  2. Un hariç tüm materyalleri ekleyerek karıştıralım.
  3. Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz yağladığımız tavaya hamuru döküp üzerine üzümleri yerleştirelim.
  4. Tavayı ocağın en büyük kısmına koyup güzelce kısalım ve kapağını kapatıp yeterlice kabarana kadar açmayalım.
  5. Kekin altı kızarınca üzerine bir kapak yada porselenle keki çevirip tekrar tavaya sıvı yağ sürüp çevirelim öteki tarafıda kızarınca ocaktan alalım.

Tavada Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banmalara Doyamayacağınız Köz Kapya Biber Sos
Akşam Arkadaşlarla Çay Saati
Şehriyeli Siyah Pirinç Pilavı
Lahana Sarması
Fırında Kuzu Kol
Maş Fasülye Salatası
Hdabla | © 2025 |